PDP: Željela ili ne, premijerka će morati da objasni građanima Srpske zašto teško žive

913

Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Član 292. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske obavezuje poslanike na raspravu o interpelacijama o katastrofalnim rezultatima Vlade Republike Srpske, bez obzira na činjenicu da li se to sviđa premijerki Željki Cvijanović ili predsjedniku Miloradu Dodiku.

Izjava premijerke Cvijanović kako Vlada neće odgovarati na pitanja iz dvije dostavljene interpelacije u NSRS jasno pokazuje da Vlada nema odgovore na poražavajuće podatke koji su u njima navedeni.

Zaprepašteni smo premijerkinim navodima da su ”interpelacije pune tendencioznih i lažnih informacija”, budući da smo koristili podatke Vladinih zvaničnih izvještaja, informacija i njihovih odgovora na poslanička pitanja‎.

Očigledno je da su izgubili dodir sa realnošću, čak i u sopstvenim izvještajima i informacijama, i da se bave lažima i obmanama javnosti Republike Srpske.

Partija demokratskog progresa podsjeća premijerku da će, bez obzira da li ona lično to želi, po aktima Narodne skupštine RS morati da objasni građanima Republike Srpske zašto teško žive.

Takođe, podsjećamo predsjednika Republike Srpske da on, u ovom slučaju, ne odlučuje šta će biti na dnevnom redu Narodne skupštine RS i da je dužan da poštuje i sprovodi Ustav Republike Srpske, jer poslanici Narodne skupštine moraju da se pridržavaju Poslovnika o radu.

Upozoravamo predsjednika Republike Srpske da bi izbjegavanje rasprave o dostavljenim interpelacijama značilo poništavanje Ustava Republike Srpske i osnovnih demokratskih principa parlamentarizma, što bi bilo uvod u najcrnju anarhiju sa veoma neizvjesnim konačnim ishodom, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!