“ReStart Srpska”: Od danas prikupljanje potpisa građana na Trgu Krajine

1520

Predstavnici pokreta „ReStart Srpska” danas (12. avgusta) u Banjaluci na Trgu Krajine od 14:30, počinju sa prikupljanjem potpisa građana koji smatraju da nabavku službenih automobila koji se kupuju novcem građana Srpske treba ograničiti na maksimalno dozvoljani iznos od 60.000 KM, navodi se u saopštenju za javnost.

Osim toga, peticijom se traže i smjena ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Meleševića, veća budžetska izdvajanja za kulturu, te nabavka udžbenika za djecu sa posebnim potrebama na srpskom jeziku.

Na ovaj način želimo da omogućimo svim građanima da iskažu svoj stav i podrže zahtjeve, prije svega mladih ljudi, izraženih na protestima pod nazivom „Zatvori škole, kupi Audi” održanim 8. avgusta ove godine u parku „Mladen Stojanović” u Banjaluci.

Takođe, želimo omogućimo i svima onim građanima, koji možda neće biti u prilici da dođu na naredne proteste, da iskažu svoj stav i poruče vlastima da je dosta bahaćenja na račun ionako siromašnih građana Srpske.

Kao što je već poznato, pokret „ReStart” smatra da je nabavka luksuznog automobila za potrebe ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića u iznosu od gotovo 120.000 KM u vrijeme kada se u Srpskoj zatvara 15 područnih odjeljenja osnovnih škola nepotrebno, nekulturno i bezobrazno prema građanima.

Članovi nešeg pokreta smatraju nedopustivim slična ponašanja drugih ministara u Vladi Srpske, ali i drugih izabranih zvaničnika i predstavnika vlasti na svim nivoima.

Ukoliko Vlada Srpske, tokom naredne sedmice, ne pokaže isti stav prema ovom pitanju, i ne ograniči nabavku službenih automobila na iznos od maksimalno 60.000 KM sa PDV-om, kako smo i najavili, organizovaćemo i naredne proteste.

Pritiske kojima smo na tom putu izloženi i prijetnje koje je doživio odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković, a koji naše zahtjeve podržava od prvog dana naših aktivnosti, nije ništa drugo do pokušaj vlasti da pokaže kakvom silom ugnjetava i plaaši one koji govore istinu.

Ono što tražimo od vlasti u Srpskoj, tražimo i od predstavnika Srpske u institucijama BiH, i u tim zahtjevima nećemo odustati, niti će nas išta pokolebati. U tom smislu s akcijama nećemo stati, sve dok s bahaćenjem ne prestanu oni koji nam se smiju i potcjenjuju naše zatjeve, a pri tom, troše naš i novac građana Republike Srpske.

Današnje potpisivanje peticije sa zahtjevom da se nabavka službenih automobila iz budžeta Srpske ograniči na maksimalni iznos od 60.000 KM biće održano na Trgu Krajine u Banjaluci sa početkom u 14.30 časova, navode u saopštenju iz ovog pokreta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!