Sajam kultura na obali Vrbasa: Veče plesa, hrane i pića iz nekoliko zemalja

997

Sajam kultura održaće se u nedjelju 13. avgusta na obali Vrbasa, iza dvorane Obilićevo, sa početkom u 20 časova.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se studenti koji dolaze iz različitih zemalja svijeta: Grčka, Italija, Azerbejdžan, Kina, Njemačka, Turska, Belgija, Rusija, Češka, Rumunija i Meksiko.

,
Program:

.
20:00h – Otvaranje programa i predstavljanje organizacija
AIESEC u Banjaluci i SaMSIK; sponzori;

20:10h – Predstavljanje zemalja;

20:30h – Degustiranje hrane i pića; Predstavljanje
tradicionalnih plesova;
21:00h – Predstavljanje našeg tradicionalnog plesa – „kolo“;

21:20h – Muzika po izboru praktikanata;

22:30h – Zatvaranje programa.

Događaj je otvoren za sve građane Banjaluke i prolaznike.

Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske, već dva mjeseca sprovodi projekat “Razmjena studenata medicine”, tokom koga strani studenti medicine borave u Banjaluci i obavljaju praksu na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

AIESEC u Banjaluci u periodu od 31. jula do 11. septembra realizuje projekat „RevolutiON 2017“ u okviru kojeg strani studenti (praktikanti) iz 5 različitih zemalja rade radionice sa djecom i mladima u UG “Zdravo Da Ste” i UG “Nova Generacija”.

U okviru projekata obje organizacije planirani su različiti programi kako bi se praktikanti upoznali sa našom kulturom, ali i kako bi se naša lokalna zajednica upoznala sa kulturama i običajima predstavnika različitih zemalja.

Jedan od takvih programa je i Globalno selo – sajam kultura, tj. što bi u SaMSIK-u rekli NFDP-veče nacionalne hrane i pića.

Ovaj sajam kultura je jedinstvena prilika da strani studenti predstave svoju tradiciju, običaje i kulturu našim građanima, ali i da nauče mnogo o našoj, te vide i probaju najljepše od naših domaćih proizvoda, poručuju organizatori.

(Uno portal)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!