Španovićeva: Nepravda, zlato je moje kad-tad!

1082

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je nepravedno ostala bez zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Španovićeva je na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru objavila da je uvjerena da joj u budućnosti neće izmaći svjetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspjeha.

“Nepravda. Iz Srbije. Znam da je zlato moje, kad-tad”, napisala je Španović.

Nevjerovatnim raspletom Španovićeva je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala je skok za zlato, ali joj se odlijepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pjesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čovjeka srpske atletike Veselina Јevrosimovića.

“Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je donijeta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svjetska šampionka”, objavio je na Tviteru Јevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97), javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!