Špirić: Djelovanje SDS-a i Saveza za promjene u rangu sa elementarnim nepogodama

1163

Potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas za Srnu da su zasluge SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihovca izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile Republiku Srpsku, a koje se mjere stotinama milona maraka.

“Blokirali su sve što se moglo blokirati, a što je moglo značiti razvoj u Republici Srpskoj. Blokirali su aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ i zakon o akcizama, a kada se to sabere sa drugim projektima, dobijamo cifru od nekoliko stotina miliona maraka”, rekao je Špirić.

,
Špirić je pojasnio da zasluge za naplatu klirinškog duga od Rusije, koje je Savez za promjene pripisao sebi, pripadaju bivšoj SFRJ koja je stvorila suficit u ekonomskoj razmjeni sa Sovjetskim Savezom, istakavši da je to dug o kome se razgovaralo posljednjih 10 godina.

“Ono što treba očekivati od njih, jer su im instruktori dali nalog, jeste da u ove jesenje dane pribjegnu vaninstitucionalnoj borbi, što bi usložnilo odnose i dodatno nanijelo štetu svima koji žive u Republici Srpskoj”, zaključio je Špirić, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!