Tajna Amiša: Piju moćni napitak i ne obolijevaju od raka

366

Narod koji živi u skladu s prirodom dodatno se štiti napitkom koji i vi možete pripremiti kod kuće.

Od svih svih naroda na svijetu, Amiši su oni koji najrjeđe obolijevaju od raka, pokazuju statistike.

Istraživanje Univerziteta Ohio analiziralo je način života Amiša i što to tu religioznu grupu čini jednom od najzdravijih ljudi na Zemlji, posebno ako se uzme u obzir da oni ne koriste lijekove konvencionalne medicine.

Domaći uzgoj hrane i ništa stresa

Pripadnici ove konzervativne kršćanske grupe u Sjevernoj Americi nose skromnu, staromodnu odjeću i odbacuju modernu tehnologiju, uključujući automobile i telefone. Osim toga, oni sami uzgajaju i proizvode svoju hranu, od voća i povrća do žita, mesa, mlijeka i sireva.

Nizak rizik podlijeganja bolestima svakako je rezultat i popriličnog zdravog života koji se temelji na fizičkom radu, uz minimalne stresore modernog doba – poput rokova, mobitela, e-mailova, radnih vikenda i slično.

Djeca su otporna na alergije i autoimune bolesti

Švajcarsko istraživanje je otkrilo da su djeca Amiša zdravija od djece odrasle na evropskim farmama. Osim toga, Amiši ne piju i ne puše, a seksualno nisu promiskuitetni, što ih takođe čini zdravijima, ali čini se kako im u održavanju dobrog imuniteta pomaže i napitak koji redovito pripremaju i konzumiraju.

Moćan lijek

Prema stručnjacima, taj napitak svakako doprinosi njihovom zdravlju jer sadrži antikancerogeno, antivirusno te antibakterijsko. Navodno već kroz dvije sedmice uzimanja smanjuje razinu holesterola u krvi, a djeluje i na stabilizaciju krvnog pritiska te nivoa šećera.

Sastojci napitka su jedna glavica bijelog luka koji je sitni narezan, komad naribanog svježeg đumbira, 1 kašika svježeg soka od limuna, 1 kašika organskog jabučnog octa i 1 kašika organskog meda uz dodatak pola šoljice vode.

Napitak se treba piti ujutro natašte i prije večere, piše express.hr

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!