Vulin: Srbija neće biti član nijednog vojnog saveza

702

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je tokom susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna.

“U svakoj našoj odluci vodićemo računa o interesima Srbije na prvom mestu, a interesi Srbije su da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom i to sam rekao svom sagovorniku. Dok je Aleksandar Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji”, rekao je Vulin.

Vulin i Šojgu razgovarali su na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, prenose beogradski mediji.

Prisustvovali su i finalnoj trci u tenkovskom bijatlonu, gdje su srpski tenkisti zauzeli šesto mjesto.

Vulin kaže da ruski “migovi” stižu u Srbiju po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.

On je prenio i lične pozdrave Aleksandra Vučića i predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obilježe godišnjicu proboja Solunskog fronta, “vremena kada su Srbi i Rusi zajedno pobjeđivali i kada su se zajedno borili”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!