Govedarica: Dodik svjesno izokreće stvarnost i izmišlja zavjere, to najbolje zna

900

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica tvrdi da su SDS i Savez za promjene zaslužni za isplatu ruskog klirinškog duga BiH i Republici Srpskoj i da predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik “izokreće stvarnost i dijeli srpski narod”.

“Svjestan činjenice u kakvom se stanju nalazi Repubika Srpska poslije 11 godina kontinuitata njegove vladavine koja je rezultovala društvo u kome imamo manjinu bogatih i jednu ogromnu većinu siromašnih i obespravljenih Dodik se okrenuo onome što najbolje zna da radi: da podmeće i izmišlja nepostojeće zavjere, da izokreće stvarnost i da dijeli srpski narod”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Govedarica je rekao i da je zaslugom ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović pozitivnim ishodom riješen i “trgovinski rat” sa Hrvatskom, koji je pokazao da se “može bez Dodika i da on više nije nezaobilazan faktor u odlučivanju”, navodi Govedarica u saopštenju.

“Dodiku se nakon vrućih proljeća pričinjavaju i vruće jeseni što samo govori da se radi o čovjeku koji se boji naroda i narodnog nezadovoljstva”, tvrdi Govedarica.

On je naveo da je narod svjestan činjenice kakav je “ekonomski i demokratski genocid napravila dosadašnja Dodikova politika, te da će odluku donijeti na izborima 2018. godine”, a nakon toga, navodi Govedarica, moraju biti svjesni da će morati da se susretnu sa Zakonom o porijeklu imovine.

“Tada će sva Dodikova politička djela da izblijede a ostaće samo obrisi promašenih politika koji su potpuno obespravili građane Republike Srpske”, navodi se u saopštenju iz SDS-a, prenose agencije.

Republika Srpska je ugrožena od Milorada Dodika i njemu sličnih koji rade šta hoće, odgovara predsjednik SDS-a Vukota Govedarica na prozivke predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Iz Dodika progovora veliki strah, jer je, kako kaže Govedarica, Dodik cijelu Srpsku i narod doveo u katastrofalnu situaciju svojom politikom.

“To je politika koja je sa jedne strane napravila bogate i privilegovane porodice, dok se nasuprot takvih nalazi sve siromašniji narod koji je na rubu egzistencije”, kaže lider SDS-a za BN televiziju i dodaje:

“To je u stvari opljačkani narod koji sve više napušta Republiku Srpsku.”

Dodik je vječiti akter srpskih podjela i to je njegov politički kod, jasan je Govedarica.

“On ima samo jedan odgovor na postojeće katastrofalno stanje, a to je proizvodnja straha kako će neko da ruši Republiku Srpsku i njene institucije”, kaže Govedarica i dodaje da je Dodik 14. maja prošle godine bio spreman da okrene narod jedne na druge.

Dodik ne vidi koliku štetu pravi Srpskoj, jer njega to ne interesuje, kaže Govedarica ističući da Dodik samo traži lični interes.

“Najveća šteta je zavaditi i podijeliti jedan narod”, kaže lider SDS-a i poziva predsjednika Srpske da ne dijeli građane Republike Srpske.

“Pozivam Dodika da ne zastrašuje narod i bude predsjednik svih, a ne odabranih i neka se ne plaši svog naroda, jer će ga jedan dan narod pozvati na odgovornost, a taj dan je blizu”, kaže Govedarica za BN televiziju.

Dodik nema drugog načina nego da proizvodi razne neprijatelje koji navodno hoće da ruše institucije, kaže Govedarica i dodaje:

“SDS nikada neće rušiti institucije, jer to nikada nije radio; uvijek smo institucije pravili i gradili. SDS želi da ruši propalu katastrofalnu politiku koja je napravila ekonomski i demografski gonocid nad narodom u Republici Srpskoj”, kaže Govedarica.

(agencije, BN TV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!