Mještane Motika 24 godine muče problemi sa strujom: Trule bandere, česti prekidi

298

Gradske vlasti Banjaluke trebalo bi da nam pokucaju na vrata, ali ne zbog legalizacije, već zbog struje, poručuju u Motikama. Mještani te mjesne zajednice muku muče sa čestim nestancima struje.

Mještani prigradskog naselja Motike 24 godine čekaju da im se stabilizuje struja. “Svako malo nama struja nestane i nema je cijeli dan i noć”, kažu oni.

Nestanak nije jedini problem. Drvene bandere sada su već istrulile, pa se stanovnici Krupske ulice boje i pucanja. Obećavaju im da će biti popravljeno, ali rješenja još nema. Povremeno dođu, malo zategnu žice, ali ništa ne riješe za stalno, žale se mještani.

“Bandere su trule, dotrajale, drvene… Struje, ružno je reći, kad sunce ugrije, nema je, nestane. A sad zamislite kad dođu vjetrovi, kiše”, kaže Zlatko Sibinčić, mještanin.

Razočarani su, jer dio naselja već ima betonske bandere. Rečeno im je da projekat za njihovu ulicu postoji i da će biti riješeno u paketu sa drugim dijelom naselja. To se nije desilo. Najgore je im je, kažu, kada struja nestane, pa na dolazak čekaju i po 24 sata.

Ovo su odgovori građana s kojim smo razgovarali o tome:

“Meni su skoro njihovi radnici rekli: Nemoj otvarati zamrzivač 24 sata! Ko će raditi na taj način? Imam insulin, moram ga držati u frižideru”.

“Šta radim kad nestane struje? Snalazim se alternativnim sredstvima, to je, znači, tranzistor na baterije”.

U Elektrokrajini uvjeravaju da nisu zapostavili to naselje i da će ubrzo biti sve sanirano.

“U toku ovog mjeseca biće izvršeno prebacivanje mreže na drugo trafo područje, čime će biti obezbijeđeno daleko stabilnije i pouzdanije snabdjevanje električnom energijom”, kaže Predrag Klincov, portparol Elektrokrajine.

Ako je vjerovati, mještani Motika će, poslije 24 godine, uz tranzistore, morati da sačekaju još mjesec dana.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!