Obišao je 47 zemalja za 3 godine i ne planira da stane (FOTO)

736

Putnik koji je prethodne tri godine proveo obilazeći 50 zemalja širom svijeta, ne koristeći pritom avio prevoz ni do jedne destinacije, dao je važan savjet svima onima koji planiraju da se upuste u sopstvenu avanturu.

Inspirisan šou programom koji je gledao dok je odrastao u rodnoj Australiji, Taj Daliz je riješio da započne putovanje nakon završetka fakulteta 2009. godine.

“Kupio sam kamp prikolicu i vozio se po Australiji. Trebalo je da taj put traje šest mjeseci, ali se odužio na tri godine. Kada sam završio, bio sam navučen na slobodu, slobodan način života i želio sam da putujem po inostranstvu. Još uvijek ne znam kada sam odlučio da avion izbacim kao opciju, sve se prirodno odvijalo. Znao sam da sam željan izazova i prave avanture, a ne samo odmora“, rekao je Daliz za Lonely Planet.

Sve ukupno obišao je 47 zemalja, od Australije, preko jugoistočne Azije do Kine, Mongolije, zatim Rusije i Evrope.

“Dosta vremena sam proveo u Istočnoj Evropi, od Finske do Turske. Nakon toga, neko vrijeme sam proveo po Italiji, Francuskoj, Španiji, nakon čega sam otišao u London, neposredno prije Božića prošle godine.“

Odatle se Taj uputio ka Americi na jedrilici koja je trebalo da bude isporučena SAD.

Nakon što je obišao Meksiko, šest mjeseci je proveo na brodu.

Iako je teško bilo držati se pravila da putovanje avionom ne dolazi u obzir, Taj ističe da je stekao nezaboravno iskustvo.

“Naučio sam da je svijet pun beskonačnih prilika za one koji imaju dovoljno sreće i hrabrosti da napuste svoje udobne zone i istraže nova mjesta.“

Daliz ima u planu da se pridruži brodu, koji mu je pomogao da dođe do Amerike, u svojoj misiji od Japana do San Franciska.

/B92/

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!