Žika Jelić: Nisam teško povrijeđen i ne ležim u bolnici

1444

Osnivač i bas gitarista “JU grupe” Žika Jelić (75) doživio je juče saobraćajku dok je vozio motor “harli dejvidson” iz Novih Banovaca ka Beogradu, ali za Novosti tvrdi da je prošao, srećom, bez ozbiljnih povreda.

Na njega je, ne poštujući saobraćajne propise, odnosno pravo prvenstva prolaza koje je Jelić imao, naletieo “jugo” kojim je upravljao V. D. Žika je lakše povrijeđen, a motor je prilično oštećen.

Vraćao sam se iz Banovaca, oko tri-četiri sata po podne, i uživao u laganoj vožnji – govori Žika Jelić za “Novosti”. – Sa desne strane, sa sporednog puta, naišao je “jugo” i skrenuo levo, ka meni. Vozač tvrdi da me nije primetio, u šta sumnjam. Išao je direktno u mene i ja sam u sekundi shvatio da ću bolje proći ako oborim motor i padnem, nego u direktnom sudaru.

Sve to su posmatrali policajci sa kontrolnog punkta prekoputa, i odmah su uradili uviđaj. U zapisniku piše da nisam kriv, već da je za nesreću kriv vozač “juga”. On je prošao bez povreda, jer je bio donekle zaštićen u automobilu, a ja sam odrao levu ruku.

Policija je odmah pozvala Hitnu pomoć i prevezli su me u KBC Bežanijska kosa. Snimili su mi ruku, ustanovili da nemam nikakav prelom, da mi je ruka prilično oguljena, što su sanirali i odmah sam pušten. Iste noći bio sam na “Bir festu” da podržim drugare iz “Van Goga”, a i večeras ću, jer sviraju moji prijatelji iz “Riblje čorbe”.

Priznaje nam Žika da ne razumije potrebu pojedinih medija da objavljuju tekstove u kojima decidirano tvrde da je on teško povrijeđen i da je još u bolnici. Kaže da mu se zbog takvog pisanja uznemirila cijela familija:

– Ćerke su me zvale iz inostranstva da vide koliko sam ozbiljno povređen. Telefon mi non-stop zvoni, zovu me uzbuđena familija i prijatelji i raspituju se za moje zdravlje. Osećam se dobro, nisam teško povređen i ne ležim u bolnici, niti u kliničkom centru.

Mada je Jelić, srećom, samo lakše povrijeđen, njegov voljeni “harli dejvidson” je prilično oštećen. Nada se povoljnom ishodu od strane osiguravajućeg zavoda, a za saobraćajku kaže samo – “dešava se”.

DVAPUT GA UDARILA STRUJA

Mnogo puta je Žika Jelić mogao da izgubi glavu. U klubu “Crna mačka” 1961. tresla ga je struja toliko jako da je počeo leđima da se penje uza zid. Kombi sa kompletnom opremom “JU grupe” izgorio je 1981. Žika je bio u njemu, a vatra mu je od koljena do prstiju spržila kožu na nozi. Nakon jezive saobraćajne nesreće kod Lazarevca 2006. bio je potpuno nepokretan dva mjeseca.

Uspio je da se oporavi. Prije četiri godine, Žiku je na početku koncerta u Foči udarila struja, zbog probijanja mrežnog napona na instrumente, ali su mu članovi “JU grupe” i ljekari u publici odmah pritekli u pomoć, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!