SDS: Tegeltijin napad na revizore pokazuje da su institucije u RS paravan

738

Danas smo imali priliku da svjedočimo najjačem napadu na Glavnu službu revizije RS do sada, i to od strane ministra finansija Republike Srpske, što cijeloj stvari daje posebnu težinu.

Iz godine u godinu pratimo rad revizije i uvjerili smo se da svoj posao obavlja profesionalno, a da prema institucijama Republike Srpske zauzima stavove i ocjene koje su najblaže, ali ipak u okviru profesionalnih standarda.

Ocjene ministra finansija Zorana Tegeltije su direktan napad na profesiju i odbijanje bilo kakve odgovornosti za stanje javnih finansija koje je u konstantnom pogoršanju. Uostalom, ministar treba da objasni zašto Vlada ne stoji iza svog Izvještaja o konsolidovanom budžetu za 2016. godinu koji je povukla iz skupštinske procedure.

Mi znamo, a i upozoravali smo na to, da je taj izvještaj bio nevjerodostojan. Zašto ministar ne odgovori šta je sa izvršenjem preporuka revizije iz prethodnih godina jer smo našli da se ne poštuju ni one iz 2008. godine.

I na kraju iz napada ministra na institucije se najbolje vidi da su u Republici Srpskoj institucije samo paravan za vaninstitucionalno djelovanje i loše finansijsko upravljanje. Nakon ovakvog skandaloznog nastupa ministra, smatramo da bi ostavka ili smjena ministra bila jedino dobro rešenje za budućnost Republike Srpske, navodi se u saopštenju SDS-a.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da je izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o reviziji konsolidovanonog finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike za 2016. godinu sačinjen tendenciozno i neprofesionalno, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!