Dačić: Sve znamo šta radi i sprema Makedonija

353

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je odluka Srbije da povuče osoblje Ambasade u Makedoniji zapravo poruka Skoplju da u Srbiji sve znaju i “šta su se dogovarali i šta su dogovorili”, a to je, istakao je, nešto što se ne radi prijateljima.

Dačić je rekao da Srbija želi dobre odnose sa svim državama u regionu radi mira i stabilnonsti i želi da smiri novonastalu situaciju sa Makedonijom koja se ne zasniva na pretpostavkama, već na nedvosmisleno utvrđenim radnjama koje govore o pojačanom ofanzivnom djelovanju prema Srbiji.

Gostujući u Јutarnjem programu “Pinka” rekao je da će sve što se dogodilo posljednjih dana biti predmet razgovora sa srpskim i makedonskim diplomatama. Najavio je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati telefonom sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom i da će se on čuti sa svojim kolegom Nikolom Dimitrovim. I premijerka Srbije Ana Brnabić će, kaže, imati priliku da se sretne sa Zaevim na jednom međunarodnom skupu ovih dana, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!