U dvorište mu tri puta sletjeli autom

524

Nakon što je u utorak sletjelo vozilo sa nadvožnjaka u Zelengorskoj ulici u naselju Paprikovac, mještani u strahu kažu da su sa tog nadvožnjaka slijetanja učestala, a uzrok je divlja vožnja koja se odvija ovom ulicom.

Mještani smatraju da je nadvožnjak napravljen loše i bez propisa, te čim padne kiša, ljudi slijeću vozilima, a posebno je kritično zimi.

Slažu se da bi najbolje bilo postaviti signalizaciju koja bi usporila brzinu kretanja.

U zadnje dvije godine u dvorište Stanka Đukića iz Paprikovca sletjeli su tri puta, od kojih je zadnji slučaj od utorka.

“Tražio sam da postave bankinu ili stub kod nadvožnjaka, kako mi ne bi bar ulijetali u dvorište, ali niko ništa da uradi. Postavljeno je ograničenje od 30 km/h, ali se vozi i oko 100, niko se ne pridržava propisane brzine”, rekao je Đukić.

On kaže da je tražio da se postavi kamera kako bi se usporili vozači u ovoj ulici, ali su se nadležni oglušili na sve.

“Neko veče sam čuo da je nešto lupilo kao bomba i zasjenila su me svjetla, pogledao sam i vidio da je auto sletio u moje dvorište, ostao sam zatečen po ko zna koji put”, rekao je Đukić.

Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS, kaže da kada je pravljena saobraćajnica nije bilo drugog načina da se ona napravi nego da ima oštri zavoj, pa je zato projektant i propisao ograničenje brzine.

“Evidentno je da vozači ne poštuju ograničenje brzine i da brzinu kretanja ne prilagođavaju uslovima puta. Kada bi se poštovalo ograničenje, ne bi bilo izlijetanja”, rekao je Jaćimović.

Dodao je da bi bilo suludo postavljati ležeće policajce na usponu, jer postoje i zimski uslovi kretanja, a tu prolazi i hitna.

“Najbolje rješenje bi bilo postaviti dodatnu signalizaciju za vozače koja upozorava na oštri zavoj ili vibracione trake, ali ne više od pet”, dodao je Jaćimović.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, rekao je da je nadvožnjak izgrađen u skladu sa projektnom dokumentacijom, sa izgrađenim trotoarima i svim uslovima za odvijanje saobraćaja.

“Nije u planu da se sada nešto postavlja, svi uslovi za bezbjedno odvijanje saobraćaja su postavljeni, sva horizontalna i vertikalna signalizacija, koje vozači treba da se pridržavaju”, rekao je Šajić.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!