Detalji tragedije kod Laktaša: Od siline udara na mjestu ostao mrtav

1640

Mile Krstić (23) iz Banjaluke poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć dogodila u Slatini kod Laktaša, kad je “folksvagen džeta”, kojom je upravljao Danijel Milašinović (27), sletjela s puta i udarila u betonski propust za vodu.

Krstić, koji je sjedio na mjestu suvozača, od siline udara na mjestu je ostao mrtav, dok je Milašinović u teškom stanju prevezen u UKC Republike Srpske.

“Pacijent je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Primljen je sa višestrukim povredama glave i tijela, sa dominantnom povredom karlice. Trenutno je stabilno, a sve dalje prognoze su neizvjesne i preuranjene”, navode u UKC RS.

Mještani Slatine kažu da su mladići išli prema Banjaluci, kad je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

“Put ide uzbrdo i pretpostavljam da su vozili malo brže. U jednoj krivini vozač je izgubio kontrolu i točkovima zahvatio travu. Nije uspio da se ispravi, već je sletio u kanal i udario u propust za vodu”, pričaju mještani.

Oni kažu da je udar odjeknuo poput groma, da bi se ubrzo čuli krici i jauci, od kojih se ledi krv u žilama.

“Kasnije sam vidio rotacije policijskih vozila i izašao na ulicu. Čuo sam sredovječnog muškarca kako jauče i govori: “Jao Mile, pa šta bi”. Ne znam da li mu je to bio otac, ali je, zaista, bilo potresno”, kažu mještani.

Mileta Krstića prijatelji su se opraštali i na “Fejsbuku”.

“Želio si da okupiš drugove iz razreda i nas profesore da se družimo, izgleda da ćeš uspjeti na najgori način. Ljudstva i drugarstva nije ti falilo, zato ćeš ostati vječno u našim srcima. Počivaj u miru, drugarčino moja” jedna je od poruka.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!