Đorđević: Takve stvari ne smiju da se ponavljaju na Evrobasketu

426

Aleksandar Đorđević, selektor srpskog nacionalnog tima, zadovoljan je trijumfom nad Grčkom, ali kaže da ima stvari koje ne smiju da se ponavljaju na Evrobasketu.

Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam sa dosta stvari zadovoljan. Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Јovića koji su bili izuzetno opterećeni u seriji dosadašnjih pripremnih mečeva – rekao je Đorđević.

Srbija je takmičenje na Akropolis kupu u Atini završila sa dva trijumfa i porazom od Gruzije, a tačku na pripreme za Evropsko prvenstvo stavila je pobjedom nad domaćinom Grčkom.

– Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobjedu. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju poslije 14 razlike u završnici. Nije smjelo da bude toliko driblinga, toliko brzih, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmah poslije utakmice, oni to znaju i takve stvari ne smiju da nam se ponavljaju na Evrobasketu – zaključio je Đorđević.

“Orlovi” se danas vraćaju u Beograd, gdje će trenirati do polaska u Istanbul, koji je zakazan za 30. avgust.

Prvu utakmicu na Evropskom šampionatu srpski košarkaši odigraće u petak 1. septembra od 16 sati protiv Letonije, slijede dueli sa Rusijom (2. septembar, 16 sati), Turskom (4. septembar, 20 sati), Velikom Britanijom (5. septembar, 16 sati), a takmičenje u grupi D završavaju protiv Belgije (7. septembar, 16.15).

Po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!