Libertango i Pjacola stvaraju muzičku čaroliju

95

Ansambl “Libertango” još jednom je dokazao da je miljenik banjalučke publike, koncertom održanim u “Art dvorištu” Banskog dvora Kulturnog centra.

Za njihov nastup u četvrtak uveče tražila se stolica više, a ovaj kamerni ansambl, nastao 2003. godine u Banjaluci, od početka predstavlja pravo osvježenje na muzičkoj sceni.

“Libertango” je kamerni sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pjacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru RS i BiH.

Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko koncerta održanih u Banskom dvoru u Banjaluci, (od kojih je jedan snimljen i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu održan 2005. godine u okviru Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

Članovi ansambla su Aleksandra Ostojić-Ždrnja –  harmonika, Boris Dukić – klarinet, Ljiljana Milić – gitara i Sanja Čolić-Zelić – klavir.

U ljepotu njihovog muziciranja uvjerili su se svi koji su došli na koncert pod vedrim nebom. Svi članovi “Libertanga” slažu se u ocjeni da je “Art dvorište” posebno prijatan ambijent za nastupe.

– Iza nas je još jedan uspješno organizovan koncert u na novom prostoru Banskog dvora Kulturnog centra i veoma nas raduje veliko interesovanje publike za sve koncerte i druge kulturne događaje  koji se od sredine jula realizuju na ovoj sceni – kaže v.d. direktora Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Dodaje da oni koji ne uspiju na vrijeme da dođu do besplatne pozivnice su takođe dobrodošli u ovaj prostor i da niko neće biti vraćen sa ulaza.

Repertoar

“Libertango” njeguje muziku nuevo tango, čiji je najznačajniji predstavnik argentinski kompozitor Astor Pjacola, čija se muzika nalazi na repertoarima svih značajnijih svjetskih umjetnika. Ansambl je nastao kao potreba šest profesora muzike da kroz svoj umjetnički i stvaralački rad približe tango muziku domaćoj publici.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!