Srpske taekvondistkinje osvojile drugo zlato

721

Srpski taekvondo osvojio je još jednu medalju na Univerzitetskim igrama u dalekom Kineskom Tajpehu. Poslije zlata Tijane Bogdanović, osvojeno je i zlato u ekipnoj konkurenciji, a u finalu je savladana Poljska.

Srbija je prvi put u istoriji na jednom zvanicnom takmičenju imala predstavnike u ekipnom taekvondou (tri takmičarke i jedna rezerva), ali nam to nije smetalo da već na debiju osvojimo najsjajnija odličja.

Trofejni trener Dragan Јović, odlično je predvodio naše djevojke, koje su redom rušile protivnice. Na kraju zlato sija a osvojile su ga Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Iris Јović Vujaković i Aleksandra Radmilović.

Ana Bajić je poslije velikog trijumfa, zajedno sa ostalima pozirala fotografima.

– Prvi put smo radile ovu vrstu borbe, shvatile smo to kao igru, bile smo zato i opuštene i uživale smo. Ovo je veliko iskustvo za cijeli tim, drago nam je što smo donijeli još jednu zlatnu medalju za Srbiju. Јako smo srećne zbog medalje i hvala Univerzitetskom sportskom savezu Srbije na maksimalnoj podršci. Takođe i našim trenerima, kao i cijelom taekvondo timu Srbije – istakla je Ana.

Trener Јović gdje god se pojavi uzima medalje.

– Naša misija je završena na ovoj Univerzijadi. Јako sam zadovoljan nastupima svih takmičara. Svi su dali sve od sebe i dvije zlatne medalje su odličan skor. Univerzijada je rijetka prilika da takmičari mogu da osjete atmosferu olimpijslih igara. Ovo je veliko iskustvo za njih. Zahvaljujem se predsjedniku Univezitetskog saveza Srbije Siniši Јasniću na povjerenju koje nam je ukazao i poslao ekipu u ovom broju. Pored zlatnih medalja takmičarke su osvojile i novih 20 poena na svjetskoj i olimpijskoj rang listi – bio je presrećan trener Јović, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!