Završen jubilarni, peti eko festival „Dani Vrbasa“ (FOTO)

649

Jubilarni, peti eko festival „Dani Vrbasa“, u organizaciji Organizacije Green Vrbas – Zelena rijeka Vrbas, i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Banja Luka, a uz podršku Grada Banjaluka, banjalučkog Vodovoda i kompanija „VDH“, „Lanaco“, „Vitinka“ i „EuroBeta“ završen je takmičenjem u kotlićijadi, te simboličnim sađenjem divljeg lješnika u personalizovanu festivalsku saksiju napravljenu u kreativnoj radionici „Maštaonica“, a koja je, poklonjena gospodinu Daliboru Višiću, vlasniku kompanije „VDH“ – glavnom partneru festivala.

Tokom oba dana festivala mnogobrojni posjetioci uživali su u već prepoznatljivom sajmu ekologije, izložbi fotografija na temu rijeke Vrbas, dječijim radionicama, edukativnim sadržajima, sportskim igrama na Vrbasu, takmičenju mladih kajakaša, takmičenju u kotlićijadi, mnoštvu drugih aktivnosti za sve uzraste i generacije, ali i najljepšoj bašti na Vrbasu – ljetnoj bašti motela „Orthodox“.

Predstavnici Grada Banjaluka, Turističke organizacije Grada Banjaluka i banjalučkog Vodovoda, te Aleksandar Trninić predsjednik Organizacije i idejni tvorac eko festivala saglasni su u jednom – eko festival „Dani Vrbasa“ ima veliki potencijal za promociju turizma u Banjaluci, ali i očuvanju onog najvažnijeg – rijeke Vrbas.

Eko festival „Dani Vrbasa“ koji je prepoznatljiv kao svojevrsna kulturno – turistička manifestacija, ali i sajam ekologije posjetilo je mnoštvo banjalučana, ali i turista koji su trenutno u posjeti gradu na Vrbasu.

„Dani Vrbasa“ su već prepoznatljiv događaj koji zauzima posebno mjesto u kulturno – turističkom kalendaru Grada Banjaluka, što je svakako organizatorima dovoljan pokazatelj da ovu manifestaciju očekuje svijetla budućnost.

Vidimo se i 2018. godine na šestom eko festivalu „Dani Vrbasa“, a do tada čuvajmo rijeku „Vrbas“, čuvajmo prirodu i uživajmo u ljepotama naše najljepše Banjaluke. poručuju organizatori.

 Uno portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!