Bik “Macan” pobjednik koride, tuča u Ćaninom šatoru

1928

“Macan”, bik u vlasništvu Gorana Kesića Hapa iz Bjelajca i Raiza Sadića iz Sanice pobjednik je ovogodišnje koride u teškoj kategoriji i nosilac titule “Jablan” na Kočićevom zboru.

On je titulu “Jablan” osvojio bez borbe u finalu pošto se prava drama odigrala u polufinalnoj borbi dvojice glavnih favorita “Alakara”, vlasnika Ante Budimira Ćanija iz Posušja te “Medonje”, vlasnika Radomira Rađe Škrbića sa Manjače.

U žestokoj borbi “Medonja” je pobijedio, ali njegov vlasnik tvrdi da je u borbi ozbiljno povrijeđen, te je odustao od borbe u finalu.

Izrevoltiran ovakvim raspletom Dušan Savanović, glavni organizator koride javno je pred više od 20 hiljada gledalaca prozvao Škrbića.

– Finala nema zato što je Rađa kukavica i što nije htio da pusti bika u arenu i ako smo se dogovorili da će borba biti održana – rekao je Savanović.

U srednjoj kategoriji pobjedu i titulu “Jablan” odnio je bik “Golubić”

Mladog vlasnika Aleksandra Stančevića iz Grapa kod Mrkonjić Grada.

Stančević je nedavno došao iz Švajcarske, gdje živi i prvi put se ozbiljno sa svoja tri bika koje je nedavno kupio umiješao u borbu za titulu.

Inače, korida je završena kao i sve druge aktivnosti na Kočićevom zboru, jedino će narodno veselje trajati do kasno u noć.

Ozbiljnijih incidenata nije bilo osim jedne tuče pod šatorom gdje je pjevala folk zvezda Ćana, ali policija je tu situaciju brzo riješila.

Hitna pomoć je intervenisala nekoliko puta, ali samo zbog manjih zdravstvenih problema prouzrokovanih vrućinom i dehidracijom.

Procjenjuje se da je Kočićev zbor okupio oko 50.000 ljudi.

(EuroBlic)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!