Danas svečani kulturno-umjetnički program “Kočićevog zbora”

794

U Stričićima kod Banjaluke danas će biti održan svečani kulturno-umjetnički program 52. “Kočićevog zbora”, kojem će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i drugi ugledni gosti.

Kulturno-umjetnički program kod Osnovne škole “Petar Kočić” u Stričićima, Kočićevom rodnom mjestu, počeće u 12.00 časova.

Prethodno će ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, u 10.30 časova, u ime Vlade Srpske, položiti vijenac na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima.

Polaganju vijenaca prisustvovaće i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, u kojoj će biti potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, te poslanici Zorica Kuzmanović Vasilić i Nedeljko Milaković.

U 10.00 časova biće služen parastos Petru Kočiću u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Klisini, a u 11.00 časova na Kočićevom ognjištu biće promovisana djela dobitnika Kočićeve nagrade i nagrade “Zmijanjče”, te foto-dokumentarna izložba “Zmijanje”.

Nagradu “Zmijanjče” uručiće ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević u 11.00 časova kod Kočićevog ognjišta.

U 14.00 časova previđeno je nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, borba bikova za nagradu “Jablan” drugi dio, te dodjela priznanja i nagrada.

Tradicionalna manifestacija “Kočićev zbor”, u okviru koje su predstavljeni brojni kulturni i zabavni sadržaji, ali i turistička ponuda, počela je 21. avgusta, a završava danas, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!