Drvar: Vatrena linija 50 kilometara, dejstvovao helikopter

625

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite Drvar, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas oko 18 časova počeo je gašenje požara na planini Јadovnik gdje je vatrena linija požara duga oko 50 kilometara.

U opštini Tomislavgrad aktivan je požar na predjelu Pakline, iznad mjesta Šuica. Požar gase vatrogasci iz Tomislavgrada, pripadnici Opštinske službe Civilne zaštite Tomislavgrad i Šumarija i na terenu je oko 100 ljudi.

U opštini Livno, prema informacijama Federalne uprave civilne zaštite, u poslijepodnevnim časovima došlo je do više požara, gorila je trava i nisko rastinje.

Požari na području Kupreške opštine i dalje su aktivni i gase ih pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupres.

Požar na području naselja Bastasi, između opština Bosansko Grahovo i Livno i dalje je aktivan, kao i požar otvorenog prostora na području Međugorje-Staretina.

I dalje je aktivan požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, gdje gori šuma. Požar se jednim dijelom spušta prema Drežanjskoj kotlini.

Požar na Rujištu je i dalje aktivan. Helikopter Oružanih snaga BiH djelovao je u jutarnjim časovima na dijelu gdje su bile ugrožene vikendice. Taj dio je trenutno pod kontrolom i nema ugroženih objekata.

U opštini Posušje požar je i dalje aktivan, a zbog nepristupačnosti požarišta nije moguće gašenje pa vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Posušje čuvaju rubove požara.

Na Čvrsnici je i dalje aktivan požar, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!