Gori u Trebinju, Bileći i Gacku, vatra se spušta prema selima

402
Na područjima Trebinja, Bileće i Gacka i danas bukte požari i prijete širenjem prema naseljenim mjestima.
 

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk potvrdio je da se požar na planini Bjelasnici ponovo aktivirao, te da prijeti širenjem prema Žakovu i okolnim selima, u čemu mu pomaže vjetar.

Ćuk ističe da gori na koti Motka, nadmorske visine 1.400 metara, zbog čega je pristup požarištu kopnenim putem gotovo nemoguć.

– Svi ostali požari su sanirani, ali za svaki slučaj na terenu su naše dežurne i patrolne službe – istakao je Ćuk.

Starješina Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović je istakao da je na tom području i dalje aktivno sedam požara i da je situacija vrlo teška.

– Objekti za sada nisu ugroženi, ali je neizvjesno kakva će situacija biti do večeras – rekao je Radmilović i napomenuo da su noćas u selu Gornji Hodžići vodili bitku sa požarima koji su zaprijetili kućama.

I na području Gacka danas gore dva požara – u selu Mrđanovići i na planini Baba.

Žarko Rudović, zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Gacko kaže da je opožarena velika površina i da je ugrožena visoka kvalitetna crnogorična šuma.

– Riječ je o izuzetno nepristupačnom terenu od 1.493 metra nadmorske visine gdje ljudska noga ne može doći – rekao je Rudović i istakao da očekuju danas da po ovom požarištu djeluje helikopter Oružanih snaga BiH, prenose agencije.

Foto: Ilustracija

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!