Nagrada “Zmijanjče” Ani Mirjani Brdar

329

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević danas je na Kočićevom ognjištu u Stričićima kod Banjaluke uručio nagradu “Zmijanjče” Ani Mirjani Brdar, učenici osmog razreda iz Brezičana kod Prijedora.

“Izuzetna mi je čast da uručim ovogodišnju nagradu `Zmijanjče` koja se tradicionalno dodjeljuje učeniku za najbolje literarno ostvarenje napisano u Kočićevom duhu”, rekao je Malešević obraćajući se prisutnima na Kočićevom ognjištu.

On je čestitao ovogodišnjem dobitniku, te istakao da je siguran da je ovako prestižna nagrada veoma važna u životu svakog učenika koji je dobije.

Malešević je dodao da su učenici, zahvaljujući ovom literarnom konkursu, u prilici da malo dublje promišljaju o univerzalnim vrijednostima za koje je Kočić živio, a to su istina, pravda i sloboda.

Dobitnik ovogodišnje nagrade “Zmijanjče” Ana Mirjana Brdar rekla je da je nagrada za nju veoma značajna i da će predstavljati podstrek da nastavi pisati.

O liku i djelu srpskog pisca govorili su i ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade Kolja Mićević, kojem je nagrada uručena sinoć na svečanoj akademiji u Banjaluci, pjesnik Ljubivoje Ršumović, te predstavnik Udruženja književnika Srbije, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!