Nezapamćene poplave u Teksasu

1016

Neki dijelovi Hjustona i oblasti zapadno od grada mogli bi da imaju rekordne padavine za američku državu Teksas od 1.270 milimetara kiše.

Tropska oluja Harvi zadržala se iznad Teksasa, saopštila je američka Nacionalna meteorološka služba (NWS).

Meteorolog Patrik Berk rekao je da će ukupne padavine biti u prosjeku 1.016 milimetara ili više za Hjuston, ali da će u nekim izolovanim dijelovima dostići i do 1.270 milimetara.

“Krećemo se u teritoriji bez presedana sa ovom olujom”, rekao je Berk.

Foto: Tanjug/AP
Ova količina kiše bi značilo da je premašen svaki prethodni rekord za padavine u Teksasu.

Guverner Teksasa Greg Abot naveo je da Teksas “treba da bude spreman na još kiše”.

On je dodao da svi oni koji voze kroz u vodu “uzimaju život u svoje ruke”.

Foto: Tanjug/AP
Uticaj uragana Harvi, koji je izazvao katastrofalne poplave u Teksasu i u njegovom najvećem gradu Hjustonu, najgori je “ikad viđen”, ocijenila je danas američka nacionalna meteorološka služba.

“Ovaj događaj je bez presedana i sve posljedice još nisu poznate” navela je ta služba i dodala da su “obim i intenzitet ovih padavina daleko izvan bilo čega ranije viđenog i rezultiraju u katastrofalnm poplavama”.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Zvaničnici mesta Viktorija, koje se nalazi oko 140 kilometara sjeverno od Rokporta, blizu koga je uragan Harvi prvo stigao do kopna u petak uveče, saopštili su danas preko Fejsbuka da taj grad od oko 85.000 stanovnika nema vode i ima ograničeno snabdijevanje strujom.

Navodi se da bi moglo da prođe više nedjelja pre nego što se ponovo uspostavi normalno snabdijevanje strujom. (B92, Beta)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!