Treća medalja za kajakaški tim Srbije na SP!

428

Sprinterka Milica Starović osvojila je treću medalju za kajakaški tim Srbije na Svjetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

U finalu trke kajaka jednosjeda na 200 metara kroz cilj Milica je prošla kao treća, u vremenu od 39.564, a do medalje je došla kroz neobično dramatično borbu sa konkurentkinjom iz Slovenije. Na kraju su obje kajakašice bile pobjednice.

Poslije borbe koja je do samog kraja bila neizvjesna, sudijski tim dugo je odlučivao o konačnom rezultatu trke, budući da je Milica kroz liniju cilja prošla u istom hiljaditom dijelu sekunde kao i predstavnica Slovenije Špela Ponomarenko Јanić.

Sudijska odluka, koja se rijetko donosi, bila je da Milica Starović i Slovenka podijele bronzanu medelju.

Zlatno odličje osvojila je olimpijska šampionka iz Rija, Novozelanđanka Liza Kerington (38.433), dok je drugo mjesto na pobjedničkom postolju pripalo Dankinji Emi Astrand Јorgensen, sa vremenom 39.001.

Predstavnik Srbije u istoj disciplini u konkurenciji muškaraca Marko Dragosavljević osvojio je šesto mjesto u finalu, sa vremenom 34.733. Prvo mjesto pripalo je olimpijskom šampionu, takmičaru Velike Britanije Lijamu Hitu (33.733), dok je srebrnu medalju osvojio Mađar Bence Horvat, koji je najkraću distancu preveslao u vremenu od 34.070, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!