Zvezda večeras dočekuje Partizan

353

Vječiti derbi, 155. po redu, igra se večeras na stadionu Rajko Mitić u pravom evropskom ambijentu poslije uspjeha Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni.

Prvi put u istoriji rivali sa Topčiderskog brda igraće zajedno u grupnoj fazi Lige Evrope, što su ostvarili eliminacijom Krasnodara i Videotona, i to je najbolja moguća uvertira za prvi sudar ove sezone dva najveća srpska kluba.

Crno-bijeli na “Marakanu” stižu u ulozi državnog šampiona, bez poraza su na posljednjih pet međusobnih duela sa Crvenom zvezdom koja je trenutni lider šampionata.

Trener Crvene zvezda Vladan Milojević svjestan je koliku emociju i važnost donose vječiti derbiji i zato neće braniti svojim igračima da u slučaju gola skidaju dresove, pa makar bili kažnjeni žutim kartonom.

“Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda hoću, još danas imaju tu mogućnost”, rekao je Milojević. Trener Partizana Miroslav Ðukić najavio je ofanzivu na “Marakani” i napad na pobhedu.

“Derbi dolazi u dobrom momentu za srpski fudbal posle plasmana dva tima u Ligu Evrope. Nadam se da će biti pravi evropski derbi na terenu, ali i na tribinama. Dosta smo se potrošili u Madarskoj, nemamo vremena za oporavak, ali ne tražimo nikakve izgovore, idemo da pobedimo velikog rivala”, poručio je Ðukić.

Vruheme je za istinski spektakl u Beogradu, da se pozdrave fudbaleri oba tima posluhe uspheha i pošalje prava slika u Evropu sa jednog od najvećih derbija na Starom kontinentu.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!