Banjalučki gimnazijalci na Olimpijadi metropola u Moskvi

682

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, upriličio je danas prijem za učenike banjalučke Gimnazije, koji će naš grad predstavljati na Olimpijadi metropola u Moskvi.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je Banja Luka počastvovana pozivom gradonačelnika Moskve da učestvuje na Olimpijadi među velikim svjetskim gradovima i da to za nas predstavlja veliku čast.

– Naša omladina će se tamo naći u društvu svojih vršnjaka iz Berlina, Pekinga, Nju Delhija, Beograda i drugih svjetskih prijestonica. Grad Banja Luka je, pored toga što je pozitivno odgovorio na poziv gradonačelnika Moskve, ujedno suorganizator i sufinansijer odlaska naši učenika u Moskvu. Želim našim momcima i djevojkama uspjeh na Olimpijadi, ali i da na dostojanstven način predstave naš grad, Gimnaziju i Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik banjalučkim gimnazijalcima.

Direktor Gimnazije, Zoran Pejašinović, izjavio je da imponuje svima da budu u društvu takvih metropola na jednom tako velikom takmičenju.

– Ovo je i poruka našim učenicima da ako su vrijedni, ako uče, ako vole školu i znanje, da je to neko prepoznao i podržao, kao što je sada slučaj sa Gradskom upravom. Ovo putovanje u Moskvu će, osim radnog dijela programa, imati i veoma zanimljive turističke sadržaje, što svakako nije zanemarljivo, jer je ovo jedinstvena prilika za sve da vidimo Moskvu – kazao je Pejašinović.

Učenik trećeg razreda Gimnazije, Filip Beštić, takmičiće se na Olimpijadi u oblasti hemije.

– Na Olimpijadi će učestvovati osam učenika iz Banje Luke, iz oblasti matematike, fizike, informatike i hemije. Zahvaljujem se školi i Gradskoj upravi koji su nam omogućili da idemo u Moskvu. Učinili smo sve da se što bolje spremimo i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate – istakao je Beštić.

Olimpijada metropola će biti održana od 4. do 9. septembra u Moskvi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!