Uskoro počinje škola, trećina autobusa u kvaru

366

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da su u akciji vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa pred početak školske godine neispravnosti utvrđene kod 34 od 115 pregledanih.

“Najbrojnije su neispravnosti na kočionom sistemu, čak na 22 autobusa, a ostalo su kvarovi na signalizaciji i na upravljačkom sistemu”, rekao je u Prijedoru Trninić koji je sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem posjetio Stanicu za tehnički pregled “Auto-transport” u Prijedoru.

On je dodao da ovaj podatak zabrinjava jer je to gotovo 30 odsto autobusa i izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim odzivom prevoznika ovoj akciji.

“Razmišljamo o tome da taj tehnički pregled uvedemo kao obavezu i da policija iz redovnog saobraćaja upućuje na tehnički pregled autobuse za neki naredni period, budući da je ova aktivnost do sada bila na dobrovoljnoj osnovi u nadi da će biti dobar odziv”, rekao je Trninić.

Svi autobusi kod kojih su uočene nepravilnosti upućivani su da otklone nedostatke, a potom su dužni da ponove tehnički pregled.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!