Govedarica: Spreman sam da se pobijem ako smijene Šnjegotu, Dodik primitivac

1155

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, izjavio je da je spreman da se u Parlamentu pobije ako predsjednik Srpske Milorad Dodik odluči da smijeni glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegotu.

Govedarica tvrdi da je Dodik “primitivac” koji uvodi dikfaturu u Republici. On je dodao da Šnjegota radi po međunarodnim standardima nezavisno u skladu sa zakonom i da je njegov jedini grijeh što je pokazao da budžet Republike Srpske ima 175 miliona maraka deficita.

Govoreći o interpelacijama koje je najavila opozicija u Srpskoj, Govedarica smatra da bi najbolje bilo da se promijeni Poslovnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da se decidno kaže da nema više interpelacija, jer ih “ne dozvoljava Milorad Dodik”.

“Čega se to Dodik plaši? Da pričamo u kakvom stanju je budžet Republike Srpske, da pričamo koliko su banke pojele para građana Srpske”, upitao je Govedarica i poručio da će opozicija nastaviti da predlaže interpelacije.

Govoreći o članstvu BiH u NATO, Govedarica je ponovio da su sve akte u vezi s tim donijeli funkcioneri SNSD.

– Ne znam zbog čega se pokušava napraviti prvorazredno političko pitanje oko toga kada niko od nas ne traži da se izjasnimo da li ćemo pristupiti NATO alijansi ili nećemo – rekao je Govedarica.

Komentarišući Dodikovu izjavu da narod u Hercegovini pali vatru, Govedarica je ocijenio neprimerenim takve izjave na račun ljudi koji se bore da ugase požare u Republici Srpskoj.

Govoreći o uzajamnim optužbama između vršioca dužnosti tužioca BiH Gordane Tadić i ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, Govedarica kaže da bi Tadićeva trebala da radi svoj posao, a ne da se, kako kaže, na neprimjeren način verbalno obračunava sa ministrom bezbjednosti, ma ko bio na toj funkciji.

– Tadićeva bi trebalo da počne da se bavi politikom, pa onda da traži ostavku i smjenu Mektića. Mislim da je dosta neodmjereno istupila u javnost i da bi trebalo da reaguje Visoki sudski i tužilački savjet BiH – mišljenja je Govedarica.

Govedarica je istakao da treba učiniti sve da Šnjegota ne bude smijenjen a ne da se napušta parlament. Predsjednik SDS-a je rekao da će razgovarati s drugim predstavnicima opozicije, te da ne treba donositi preuranjene odluke oko eventualnog napuštanja parlamenta.

(Nezavisne novine, agencije)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!