Počeo “Jelen kup 2017”

893

Utakmicama prvog kola juče je u Banjoj Luci počeo turnir u uličnom fudbalu „Jelen kup 2017“, koji se ove godine održava u šest gradova Republike Srpske, sa predviđenom završnom manifestacijom 2. septembra u Banjoj Luci, na Trgu Krajine, a pobjedničku ekipu očekuje glavna nagrada – odlazak na fudbalski derbi Inter-Milan.

Turnir je svečano otvorio Dragan Banjac, v.d. načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja Luka, koji je istakao kako su turniri poput ovog veoma važni za razvoj i promociju sporta.

-Ovo je lijep način da promovišemo sport posebno kod djece i omladine – istakao je Banjac i zahvalio se organizatorima turnira koji su najavili da će sanirati igralište Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Banjoj Luci.

„Jelen kup“ se održava četvrtu godinu uzastopno i u šest gradova okuplja 250 ekipa i preko 1.200 učesnika.

Manifestaciju organizuje udruženje Centar za edukaciju, omladinu i sport. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira je Jelen pivo, prijatelj manifestacije kompanija M:tel, a partner Vilijams kladionice. Podršku projektu su dali i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Grad Banja Luka, kao i Fudbalski savez Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!