Šarapova pobijedila Halep

384

Ruska teniserka Marija Šarapova u velikom stilu se vratila na Grend slemove – pobjedom nad Simonom Halep na startu US opena.

Šarapova, koja je US open osvojila prije 11 godina, odigrala je prvi meč na nekom od četiri najveća turnira i slavila rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

Ruskinja je od organizatora dobila specijalnu pozivnicu i iskoristila je na najbolji način, jer je trijumfovala poslije skoro tri sata igre, spriječivši Rumunku da se po ko zna koji put upusti u borbu za prvo mjesto na VTA listi.

Maša je do sedme pobjede u isto toliko međusobnih duela došla, iako je propustila prednost od seta i brejka viška. U uvodnom dijelu igre napravila je tri brejka, jedan više od protivnice, da bi u drugom povela 4:1.

Ipak, Simona se vratila, izjednačila u setovima, ali nije imala snage da napravi potpuni preokret.

– Nikada ne znate šta osjećate dok ne dobijete meč loptu. Kada to prođe, ne možete da kontrolišete šta vam se dešava u glavi. Bilo je vrijedno svega. Nekada se pitate zašto toliko naporno radite i upravo je ovo odgovor – rekla je Šarapova.

Na stadionu ‘rtur Eš sve je zavisilo od Šarapove – upisala je 60 direktnih poena i 64 neiznuđene greške, dok je Halep imala samo 15 vinera, uz 14 grešaka.

Ruskinja je ostvarila prvu top 10 pobjedu još od 2015. godine i u drugoj rundi će igrati sa Timeom Baboš, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!