Šnjegota: Ostajem pri stavovima u revizorskom izvještaju, on je u potpunosti tačan

1333
Glavni revizor Službe za reviziju Duško Šnjegota je “Nezavisnim” rekao da ostaje pri svojim stavovima koje je iznio u revizorskom izvještaju o stanju u budžetu RS, i dodao da je on u potpunosti tačan.
.
Na naše pitanje hoće li podnijeti ostavku, rekao je da prvo želi da čuje tačnu informaciju. “Vijest sam pročitao prije bukvalno pola minuta. Dok svojim očima ne vidim o čemu se radi ne mogu se o tome izjašnjavati”, rekao je on.
.
Pojasnio je da se revizorski izvještaji pišu u skladu sa međunarodnim revizorskim standardima, to su takozvani INTOSAI standardi.
.
“Čitav koncept je dosta širok, ima različitih nivoa, ali u svakom slučaju radi se o uhodanim standardima koji se primijenjuju u čitavom svijetu”, rekao je Šnjegota Nezavisnim.
.
Nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci, predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik je zatražio od glavnog revizora Službe za reviziju Duška Šnjegote da podnese ostavku ili će biti smijenjen. Dodik je rekao da je revizorski izvještaj o stanju budžeta tendenciozan i ustvrdio da RS ima prihode u plusu od 40 miliona KM.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!