SNSD, DNS i SP: Parlament Srpske da usvoji status vojne neutralnosti

422

Lideri stranaka vladajuće koalicije će od NSRS zatražiti da usvoji status vojne neutralnosti, rekao je predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

On je pojasnio da je i stav opozicije da se prati stav Srbije te je dodao da Srbija ima donesen stav o vojnoj neutralnosti. Dodao je i da koalicija smatra da nema potrebe da se na NSRS raspravlja o radu Vlade Republike Srpske što traži opozicija, jer kako kaze, postoje redovni izvještaji Vlade u kojima sve obavještava o svom radu.

Dodik je pojasnio da opozicija može da radi šta hoće, ali vladajuća većina neće glasati za interpelaciju Vlade Srpske..

Dodik je pozvao glavnog revizora Duška Šnjegotu da podnese ostavku, jer će inače biti smijenjen.

On je rekao da nema pomaka oko Transportne zajednice.

– Ova zajedncia nije sporna i mi taj ugovor ne možemo promijeneti. Mi tražimo da se poštuje mehanizam koordinacije, to ne može biti odluka SM BiH. Mora biti rotacije, moraju odlučivati Vlade Srpske i FBiH i SM – naglasio je Dodik.

Sastanku su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Radovan Višković, kao i generalni sekretar stranke Luka Petrović.

Ispred DNS-a sastanku prisustvovali lider stranke Marko Pavić, šef Kluba stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, kao i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

Na sastanku je bio i  lider SP-a Petar Đokić, šef kluba socijalista u parlamentu Srpske Slobodan Protić, potpredsjednik stranke Živko Marjanac. Sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!