Vapaj oca uspješnog karatiste koji odlazi iz BiH: Političari, razdvojenu porodicu niko vam neće oprostiti

919

Mladi i perspektivni karatista, i jedan od najboljih sportista, Edin Muslić naredne sedmice odlazi iz BiH.

Kako je napisao njegov otac na fejsbuku, Nijaz Muslić on svog sina ne ispraća na Svjetsko, Evropsko prvenstvo, niti na mediteranske igre.

Muslić ide u Dohu, u Katar gde će pokušati sebi obezbjediti bolju budućnost. Nijaz Muslić je napisao da država nije ovom talentu pružila priliku da ostane i radi u BiH, te izrazio nezadovoljstvo prema političarima u BiH.

– Jel’ vas sram? Jel’ vas sramota pogledati u oči roditelje čija su djeca zbog vas, morali otići?! Nije vas sram, jer da jeste nikada od ovakvog grada i kantona ne bi napravili ovo što jeste. Uništili ste i ono malo ljepote i mladosti koju ovaj grad ima. Ovdje će ostati samo vaša djeca, jer ste svojim lopovlukom i krađom zbrinuli i unuke i praunuke – napisao je on.

Oprostiti im kaže neće, jer je u posljednja četiri meseca u inostranstvo ispratio ćerku, unuku i zeta, a uskoro i sina, napisao je.

– Kad se sretnemo u gradu, vi ćete spustiti pogled, a ja ću biti ponosan jer moja djeca iako daleko, rade i radiće pošteno, što se za vas nikad neće moći reći.

Sljedeći put kad se budete busali u prsa pričom o mladima i zapošljavanju, sjetite se stotina mladih ljudi koje 22 godine nakon rata ste bez rata otjerali. Razdvojenu porodicu, majku, sina, ćerku, unuku niko vam oprostiti neće – stoji u njegovom postu, prenosi Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!