Vučić: Srbija ne želi nikoga da dira

369

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nema čega da se stidi, a prije svega ne svoje prošlosti, jer želi samo mir i stabilnost, te poručio da će Srbija biti sve snažnija, ali ne želi nikoga da dira.

Vučić je, komentarišući hapšenje Srbina u Suvoj Reci koje su izvršili kosovski specijalci, ocijenio da je riječ o politici zastrašivanja, prenose beogradski mediji.

O incidentu u Hrvatskoj, kada je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović napustio skup o nestalima u Zagrebu nakon uvreda iznesenih na račun Srbije, Vučić je rekao da podržava tu odluku i ocijenio da je trebalo oštrije reagovati.

On je naglasio da bi mnogi željeli da vide Srbiju slabu, malu i poniženu, ali da to neće dočekati, te dodao da ga interesuje kako će na ove incidente na Kosovu i u Hrvatskoj reagovati stranci.

Vučić je potvrdio da će u četvrtak, 31. avgusta, otputovati u Brisel na nastavak razgovora sa Prištinom, jer ne vidi drugi način da se stvari rješavaju, sem razgovorom, ali i upitao kako taj razgovor može da bude normalan poslije najnovijeg incidenta na Kosmetu.

Predsjednik Srbije najavio je da će država posebno ulagati u zaštitu ćiriličnog pisma, srpskog identiteta i boriti se na miran način za njihovo očuvanje, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!