Cvijanović: Neozbiljno da se govori o povećanju plata u ŽRS

633

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je neozbiljno da se govori o povećanju plata u “Željeznicama Republike Srpske” jer se ovo preduzeće nalazi u velikom problemu.

Cvijanovićeva je istakla da je Vlada Srpske zauzela stav o ovom pitanju i da će tamo gdje je vlasnik preduzeća i u funkciji skupštine akcionara donositi odluke, a ne pojedinačno direktori ili uprave.

Odgovarajući na pitanje novinara o jutrošnjoj izjavi generalnog direktora “Željeznica Republike Srpske” Dragana Savanovića da će početi primjena pravinika o radu kojim je predviđeno povećanje plata rukovodiocima srednjeg ranga, Cvijanovićeva je rekla da će direktor to prvo morati da objasni ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Neđi Trniniću.

“Ako je resorni ministar zauzeo stav sa Vladom Srpske o ovom pitanju, a ja sam davno rekla šta mislim o ovome, onda će to direktor morati da objašnjava na neki drugi način”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da se “Željeznice” nalaze u velikim problemima.

“Uz velike napore Vlade, mnogo pregovora koje smo vodili ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i ja, u Vašingtonu i ovdje u Banjaluci, sa predstavnicima Svjetske banke dogovorili smo i ušli u proces restrukturisanja ovog preduzeća”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da bi za proces restrukturisanja “Željeznica” trebalo da bude izdvojeno 230 miliona KM za finansijsko restrukturisanje, kao i operativno i radne snage.

“Onda mogu na neki drugi način da plate definišu, naprave druge organizacije u okviru sistema da ga spreme da može da iznese veliku bitku i priču koja se zove restrukturisanje, a ne da mlate unaokolo kako treba povećati ovo ili ono”, zaključila je Cvijanovićeva, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!