Nadal prejak za borbenog Lajovića, ostali mečevi otkazani zbog kiše

364

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Јu-Es opena, pošto je u tri seta savladao Dušana Lajovića (6:7, 2:6, 2:6). Srpski teniser pružio je veliki otpor Špancu, naročito u prvom setu, ali prvi teniser svijeta zasluženo ide dalje.

Drugog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu igralo manje od dva sata, pošto su zbog kiše mečevi na svim terenima osim na “Artur Ešu” otkazani.

Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada Rafaela Nadala u prvom kolu Јu-Es opena, iako je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu.

Španac je pokazao da je s pravom trenutno broj jedan u svijetu tenisa i sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:2) plasirao se u drugo kolo poslednjeg grend slema u sezoni.

Lajović je pružio odličnu partiju, malo je nedostajalo da osvoji prvi set protiv favorizovanog protivnika, ali je onda “potonuo” i dozvolio Špancu da se razmaše na centralnom terenu teniskog kompleksa u Njujorku.

Pokušao je Lajović do kraja meča da pruži dostojan otpor Nadalu, u tome donekle i uspio, ali je iskusni Španac, čini se, kontrolisao meč i zabilježio sigurnu pobjedu.

Meč je trajao dva sata i 17 minuta.

Zbog kiše koja tokom čitavog dana pada u Njujorku, veliki broj mečeva je otkazan, između ostalih i duel između Viktora Troickog i Slovaka Norberta Gombosa., javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!