Prevoz cjepanica: Podnesen zahtjev za provođenje postupka protiv tri policijska službenika

762

Policijska uprava Banjaluka, odmah po saznanju da se ulicama grada kretalo obilježeno službeno vozilo u kojem su se prevozili drvni sortimenti, identifikovala je vozilo i organizacionu jedinicu kojoj pripada i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske dostavila zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka protiv tri policijska službenika.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je u izjavi Srni da je poštovanje i primjena zakona i podzakonskih akata istovremena obaveza i svih zaposlenih u ovoj policijskoj upravi i naglasila da će svaka zloupotreba i neprofesionalno postupanje biti sankcionisano.

Ona je naglasila i da su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas, odmah po saznanju, preduzeli neophodne mjere i radnje i na identifikovanju vozača i vozila koje je bilo parkirano u ulici Vladike Platona, a u kojem se na vidnom mjestu nalazio dio policijske uniforme-kačket, što je objavljeno i u pojedinim sredstvima javnog informisanja.

Markanovićeva je pojasnila da je tom prilikom utvrđeno da je vozilo “audi” u privatnom vlasništvu i da vozač nije pripadnik MUP-a Republike Srpske, odnosno Policijske uprave Banjaluka.

“U toku je preduzimanje mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je lice došlo u posjed pomenutog dijela policijske uniforme i time zloupotrijebilo policijsko obilježje”, naglasila je Markanovićeva, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!