Troicki u trećem kolu

403

Srpski teniser Viktor Troicki pobijedio je u drugom kolu US Opena Italijana Stefana Travalju, 7:6, 7:5, 6:0. U narednom kolu narednom kolu sastaće se sa boljim iz duela u kome igraju Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov i Čeh Tomaš Berdih.

Velika borba u tri seta pripala je Viktoru Troickom. Italijan je pružio veliki otpor u prva dva seta, ali je Srbin bio sigurniji u odlučijućim momentima i stigao do zasluženog trijumfa i plasmana u treće kolo.

U prvom setu Viktor je u dva navrata dolazio do brejka prednosti, ali je Italijan uspio da uzvrati već u narednom gemu, tako da je set riješen u taj-brejku. U ovom periodu srpski teniser je u tri navrata stizao do mini-brejka prednosti, Travalja je u dva navrata uspio da vrati izgubljeni servis. Treći put nije imao priliku za popravni, pa je Troicki dobio ovaj period sa 8:6.

Igrači su nastavili sa borbom i u drugom setu. Ovog puta oba tenisera su čuvala svoj servis. Tako je bilo sve do finiša seta. Pri rezultatu 5:5, Viktor uspijeva da oduzme servis protivniku. Potom je srpski teniser bio siguran na svoj servis za konačnih 7:5 u drugom setu.

U trećem setu na terenu je bio samo jedan teniser Viktor Troicki. Srbin nije dozvolio protivniku da osvoji ni utješni gem, ekspresno okončavši treći set u svoju korist sa 6:0.

Viktor je ostao na US Openu kao jedini srpski predstavnik na Gren slemu u Njujorku i to će ostati i poslije pobjede nad 144. igračem na planeti. (RTS, b92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!