Borenović: Srpska je najviše ugrožena od njene vlasti koja je ekonomski devastira

619

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da je Republika Srpska najviše ugrožena od njene vlasti, koja je, kako tvrdi, ekonomski devastira i svaki dan sve više slabi.

Borenović je kritikovao predsjednika Srpske Milorada Dodika i vladajuću koaliciju, rekavši da su institucije Republike Srpske “oni 10 godina ugrožavaju, uništavaju i devastiraju RS, koja danas više nema nijednu nezavisnu i profesionalnu instituciju što će raditi u skladu s ustavom i zakonima”.

“Osuđujemo napad na instituciju Glavne službe za reviziju javnog sektora u Republici Srpskoj i smatramo da je za svaku osudu to što predsjednik i Vlada negiraju konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta Republike Srpske za 2016. godinu, u kojem je revizija ukazala na ogromni budžetski deficit te da je Vlada prikrivala negativne rezultate svog rada. Tu ima mnogo osnova i za istražne organe, ali, nažalost, Republika Srpska je danas pod potpunom kontrolom vladajuće koalicije koja ne želi i neće da ima nezavisne i profesionalne institucije koje čuvaju RS”, rekao je Borenović.

PDP će, dodao je, učiniti sve da ne dozvoli dalje uništavanje institucija i resursa Republike Srpske, i insistiraće na raspravi o svim važnim pitanjima za život građana te “neće odustati od interpelacija o teškom stanju u ekonomiji, zdravstvu RS i drugim oblastima, među kojima je i natalitetna politika, budući da je danas u škole u RS  prvi put krenulo manje od 10.000 prvačića”.

On je optužio vlast u Srpskoj da “zbog loših rezultata proizvodi bespotrebne teme kojima skreće pažnju s gorućih problema, provocira sukobe i želi anarhiju u RS”.

Borenović je za 7. oktobar u Banjaluci najavio programski Sabor PDP-a, na kojem će biti usvojen “program za obnovu Republike Srpske”.

“Republika Srpska je ugrožena iznutra, ekonomski oslabljena, demografski na lošim pozicijama i želimo da je obnovimo u ovim oblastima, ali i moralno”, zaključio je predsjednik PDP-a, javlja Fena.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!