Gradonačelnik posjetio OŠ “Ivan Goran Kovačić”

1335

U svim banjalučkim osnovnim i srednjim školama danas, 1. septembra, počela je školska godina. Posebno je bilo svečano u osnovnim školama gdje su priređene priredbe povodom prijema prvačića. Gradonačelnik Igor Radojičić prisustvovao je svečanosti u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u banjalučkom naselju Lazarevo.

Grad Banja Luka danas počinje i kreativnu akciju pod nazivom „Pazi, pazi, đak po zebri gazi“ koja bi trebalo da skrene pažlju svim učesnicima u saobraćaju da obrate posebnu pažlju na naša male sugrađane koji su od danas u velikom broju opet u saobraćaju.Upućujem najbolje želje povodom početka školske godine, posebno prvačićima koji danas prvi put sjedaju u školske klupe, ali i svim ostalim učenicima, kao i nastavnicima i roditeljima – poručio je gradonačelnik.

Direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Milenko Savičić, izrazio je uvjerenje da će predstojeća školska godina biti uspješna i naglasio da su u ovu školu upisana tri odjeljenja prvačića, sa po 24 učenika. On je dodao da je Gradska uprava pomogla obnovu prostora za produženi boravak učenika u ovoj školi, te se na tome zahvalio gradonačelniku.

Istovremeno, u okviru aktivnosti u vezi sa početkom školske godine, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, posjetio je osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Đura Jakšić“.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je, pored pomenute akcije, preduzeo i niz drugih aktivnosti, kako bi se spremno dočekao početak školske godine.  Juče je asfaltiran prilazni put prema OŠ „Borisav Stanković“, dok je danas raspisan konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima. Prije dva dana uručeni su udžbenici djeci iz višečlanih porodica i porodica iz Udruženja Roma. Svi banjalučki prvačići će dobiti promotivne majice, privjeske, olovke, gumice i kese.

Ove godine, u školske klupe banjalučkih osnovnih škola će sjeti 1.922 prvačića, dok će u srednjim školama svoje mjesto zauzeti blizu 11.000 srednjoškolaca.

PODIJELI

2 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!