Košarkaši Srbije počinju nastup na EP

582

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Letonije u Istanbulu danas počinje nastup na prvenstvu Evrope sa ambicijom da na kraju osvoji medalju.

Olimpijski i svjetski vicešampioni, četvrtoplasirani sa prošlog kontinentalnog šampionata, žele nastavak kontinuiteta odličnih rezultata, uprkos velikom broju povreda igrača. U odnosu na srebrni tim iz Rija zbog povreda neće biti sedmorice košarkaša (Teodosić, Marković, Jokić, Nedović, Simonović, Raduljica, Kalinić, pored takođe povređenog Bjelice), ali je i sadašnjih 12 je jak sastav u pohodu na novi uspjeh.

Selektor selekcije Srbije Aleksandar Ðorđević ne traži alibi, već smatra da je napad na medalju obaveza i da nacionalni tim mora da se prilagodi na okolnosti.

“U poslednjem periodu za osam dana imali smo šest mečeva u kojima smo sve spremili, pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari o odustajanjima…

Nemojte da mislite da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas u reprezentaciji, nego uopšteno. Košarka je vrlo jednostavna igra koju interpretiraju majstori, igrači koji imaju određene zadatke i odnos prema igri. Imamo dosta opcija gde znamo šta i kako tražimo”, poručio je Ðorđević.

Prvi protivnik “orlovima” biće nezgodna Letonija na čelu sa NBA zvijezdom Kristapsom Porzingisom, a u istoj grupi su još domaćin Turska, Rusija, Belgija i Velika Britanija. Utakmica 1. kola B grupe između Srbije i Letonije igra se od 16 sati u Fenerbahčeovoj Ulker areni.

Pored Istanbula gdje će se igrati završnica takmičenja, Evopsko prvenstvo po grupama se igra i u Tel Avivu, Helsinkiju i rumunskom Klužu, javlja Tanjug.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!