Lukač: Policija neće dozvoliti da se ruši i pali po Srpskoj

1139

Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je veoma zadovoljavajuća i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske preduzima sve mjere da tako i ostane, istakao je resorni ministar Dragan Lukač.

On je naglasio da je policija u Republici Srpskoj spremna, obučena i opremljena da zaštiti građane i imovinu.

Komentarišući poziv predstavnika pokreta “Odgovor” ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću, kao i Agenciji za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, da reaguju s ciljem sprečavanja mogućih sukoba na ulicama Banjaluke u narednim danima, Lukač je rekao da policija Republike Srpske nikome neće dozvoliti da ruši i pali bilo šta po gradovima Srpske, kao što se dešavalo prethodnih godina u Federaciji BiH.

“Svi koji pokušavaju na ovaj način da prave neku pripremu, pa da onda pokrenu nešto slično, moraju da razmisle bar tri puta prije nego što uđu u to, jer će se susresti sa veoma oštrim odgovorom policije”, rekao je Lukač u izjavi Srni.

On je naglasio da će svi koju budu učesnici bilo kakvog nasilja u Republici Srpskoj snositi veoma oštre sankcije u skladu sa zakonom.

Lukač je ocijenio da je riječ o političkim podmetanjima i pokušajima da se skrene pažnja sa problema u FBiH i nekim policijskim agencijama na nivou BiH, s namjerom da se slično napravi u Srpskoj.

“Znamo da godinama postoje oni koji priželjkuju da se u Republici Srpskoj neke stvari rješavaju nasiljem na ulicama. U Banjaluci se u proteklim godinama znalo dešavati da dođe do određenih demonstracija koje su nekada bile i nasilne, ali policija je uvijek za to imala spreman odgovor”, zaključio je Lukač, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!