Počela nova školska godina – đaci, srećno!

708

Nastava u školskoj 2017/2018. godini počela je danas (01.09.2017. godine) u svim školama u Republici Srpskoj, izuzev u OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku“, gdje se završava obnova škole i nastava će početi u ponedjeljak, 4. septembra.

.
Ove školske godine u 187 osnovnih škola u školske klupe će sjesti oko 92 hiljade učenika, dok će u 93 srednje škole nastavu pohađati oko 42 hiljade učenika.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, za šta je izdvojeno ukupno 950.000 maraka.

.
Povodom početka školske 2017/2018. godine, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske dr Dane Malešević uputio je čestitku učenicima, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju i poželio im mnogo uspjeha i izuzetne rezultate rada.

.

.„Pozivam sve da zajedničkim radom i zalaganjem radimo na ostvarivanju ciljeva zacrtanih Strategijom razvoja obrazovanja Republike Srpske 2016-2021. i da svi damo doprinos unapređenju obrazovanja“, istakao je ministar Malešević u čestitki.

.
On je poželio učenicima, koji se u školske klupe vraćaju nakon ljetnjeg raspusta, da energiju i polet prikupljen tokom prethodnog perioda usmjere u sticanje novih znanja.
„Onima koji prvi put sjedaju u školske klupe želim da zadrže bezbrižnost a učitelje pozivam da im olakšaju prvi susret sa školom jer je važno da od početka zavole školu“, poručio je ministar Malešević.

.
On je pozvao učenike koji su ove godine upisali srednju školu da vrijedno rade na sticanju znanja i vještina u izabranom zanimanju.

.
„Posebno me raduje što se značajan broj učenika opredijelio za nova zanimanja u skladu sa iskazanim potrebama privrede“, naglasio je ministar Malešević.
On je podsjetio da se u školskoj 2017/2018. godini očekuje primjena novih zakonskih rješenja i značajna ulaganja u školske objekte s ciljem stvaranja boljih uslova za izvođenje nastave.

.
„Stoga pozivam nastavnike da daju svoj puni doprinos u radu kako bismo uspješno odgovorili na sve izazove u školskoj godini koja je pred nama. Njegujte dobro u svakome od vas i ne zaboravite da zajedno možemo mnogo više i mnogo bolje“, poručio je ministar Malešević.

.
Nastava u prvom polugodištu počinje u petak, 1. septembra, a završava se u petak, 29. decembra 2017. godine za sve učenike. Zimski raspust počinje u ponedjeljak, 1. januara, a završava se u petak, 19. januara, dok proljećni raspust traje od ponedjeljka 2. aprila do petka, 6. aprila 2018. godine.

.
Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 22. januara, a završava najkasnije u petak, 22. juna, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije u petak, 8. juna 2018. godine.

.
U srednjim školama, nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda kojima se nastava završava 17. maja 2018. godine. Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. maja, osim maturanata kojima se nastava završava 24. maja 2018. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!