Putin upozorio na sukobe velikih razmjera

350

Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je na “sukobe velikih razmjera” koji su na pomolu na Korejskom poluostrvu i pozvao na razgovore kako bi se ublažila kriza, prenijeli su ruski mediji.

Problemi u regionu mogu se riješiti samo putem direktnog dijaloga umiješanih strana, bez preduslova za razgovore, navedeno je u saopštenju iz kabineta ruskog predsjednika.

– Prijetnje, pritisak, uvrede i vojna retorika ne dolaze u obzir – izjavio je Putin i dodao da je vršenje dodatnog pritiska na Sjevernu Koreju u namjeri da se obuzda nuklearni program Pjongjanga “pogrešno i uzaludno”, prenosi AFP.

Putin je izrazio zabrinutost da je Korejsko poluostrvo “na ivici sukoba velikih razmjera” i pozvao sve strane da se drže programa posredovanja koji su sastavili Moskva i Peking.

On je ponovio riječi ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je rekao da je neophodno uzdržati se od vojne reakcije koja bi ostavila velike posljedice.

Tenzije na Korejskom poluostrvu dostigle najvišu tačku u posljednjih nekoliko godina nakon posljednjeg balističkog testa Pjongjanga, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!