Kineski restoran uveo plaćanje osmijehom

290

Restoran brenda KFC u gradu Hangdžou na istoku Kine osmislio je nov način plaćanja obroka – osmijehom.

 

Mušterije će moći da koriste opciju “Plati osmijehom”, uz pomoć prepoznavanja lica, a u cilju privlačenja mlađih potrošača.

Kompanija Yum China, nastala pod okriljem američke kompanije Yum Brands Inc prošle godine, pokušava da poveća rast prodaje u Kini, gdje su strahovi o bezbjednosti hrane i promjene ukusa potrošača srezali prodaju od 2012. godine. Yum je i dalje najveći lanac brze hrane na tržištu sa čak 7.685 prodavnica. U drugom kvartalu godine prodaja je polako rasla uz pomoć brenda KFC.

Nova prodavnica u Hangdžou, nazvana KPRO, cilja na mlađu generaciju Kineza, za koju se očekuje da u sljedećoj deceniji utiče na porast konzumacije. Džoi Vat, predsjednik kompanije Yum China, izjavio je da je ova radnja otvorena sa ciljem da privuče “mlade potrošače koji su u trendu i koji su voljni da prihvate nove ukuse i inovacije”.
Prodavnica u Hangdžou, u saradnji sa firmom Ant Financial, uvela je softver prepoznavanja lica. Iz te kompanije rekli su da je ovo prva komercijalna upotreba ovog softvera u svijetu.

Plaćanje se vrši skeniranjem lica i unosom broja telefona, kako ne bi došlo do prevare sistema.

“U kombinaciji sa 3D kamerom i algoritmom koji detektuje živa bića, ‘Plati osmijehom’ može da uoči pokušaje prevara poput podmetanja tuđih fotografija ili video snimaka i obezbijedi potpunu sigurnost računa”, rekao je Džidong Čen, direktor biometrijske identifikacije u kompaniji Ant Financial, prenosi Cdm.

Jelovnik uključuje sezonske proizvode, salate po porudžbini i peciva. Piletina na meniju je pečena, dok su od pića u ponudi svježe cijeđeni sokovi, kafe i točena piva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!