Odbojkaši Srbije eliminisani u polufinalu EP, Nijemci od 0:2 do 3:2

381

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je danas u polufinalu u Krakovu izgubila od Njemačke u pet setova – 26:24, 25:15, 18:25, 25:27 i 13:15.

Ekipa Nikole Grbića od početka utakmice igrala je jako dobro, Jovović je odlično proigravao saigrače, pa se na prvi tehnički tajm-aut otišlo s dva poena prednosti 8:6.

Srbija je u nastavku još više povećala prednost, stekla je osam poena prednosti, ali se Nijemci nisu predavali, a čak su u završnici uspjeli da dođu do izjednačenja. Nijemci ipak nisu imali snage za preokret, griješili su na servisima, pa je Srbija taj period dobila sa 26:24 poslije 32 minuta.

Reprezentacija Srbija u drugom setu u potpunosti je nadigrala Nemačku, koja nije imala odgovor na odličnu igru u polju, ali i na mreži. Drugi set pripao je Srbiji rezultatom 25:15 poslije samo 22 minuta igre.

U ranoj fazi trećeg seta Srbija je imala potpunu kontrolu, ali je uslijedio veliki pad. Njemačka je napravila veliku seriju i već sredinom tog perioda riješila taj set. Na kraju, dobili su ga 25:18 za 27 mintua igre.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u četvrtom setu. Njemačka je na početku tog perioda nastavila u istom ritmu, vodili su sa četiri poena razlike, ali je Srbija ipak uspjela da stigne i donese rezultatsku neizvjesnost.

Tim Nikole Grbića je čak uspio da dođe i do dve meč lopte, ali ih nije iskoristila, pa su Nijemci došli do izjednačenja.

Peti set donio je veliku neizvjesnost i “rezultatsku klackalicu”. Njemačka je na promjeni strana vodila sa 8:7, ali je uslijedila serija Srbije od tri poena, koja je prekinuta “pecanjem” Dragana Stankovića.

Njemačka je potom ponovo preokrenula (13:11) i to najviše zahvaljujuči Hiršu, koji je odlično servirao. Imala je Srbija priliku da se vrati, ali je trojni blok na drugu meč loptu zaustavio kontranapad Uroša Kovačevića.

Srbija će sutra od 17.30 u meču za bronzanu medalju igrati protiv poraženog iz drugog polufinala između Rusije i Belgije, javlja Beta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!