Rasvijetljena teška krađa u Banjaluci: Rambo krao knjige od pronalazača

613

Sulju Žilića (48) zvanog Rambo policija je prijavila da je banjalučkom pronalazaču Mići Gaćanoviću ukrao električne uređaje, statue, knjige i druge predmete.

Protiv njega su pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka u petak banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izveštaj za tešku krađu.

On je identifikovan na osnovu operativnog rada, a nakon što je policija postupila po prijavi da je sredinom prošlog mjeseca nepoznato lice izvelo tu tešku krađu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

“Utvrđeno je da je S.Ž. upotrebom fizičke snage i podesnog alata iz pomoćnih objekta otuđio određene električne uređaje, statue, knjige i druge predmete, čime je pričino znatnu materijalnu štetu oštećenom”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku. Policajci nastavljaju utvrđivati da li se još neko može dovesti u vezu sa ovom teškom krađom. Banjalučki Rambo ovdašnjoj policiji i te kako je poznat odranije. Hapšen je u martu prošle godine zbog sumnje da je u prethodna dva mjeseca na području Banjaluke izveo devet teških krađa, pričinivši znatnu materijalnu štetu.

Utvrđeno je tada da je, uz ostalo, u Ulici Aleja svetoga Save provalilo u garažu, odakle je ukrao četiri mesingana crkvena kandila ukupne težine oko 100 kilograma, koje je potom prodao na otpadu sekundarnih sirovina.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!