Roditelji djece iz vrtića stali uz vaspitačicu

2527

Portalu BLMojGrad obratili su se roditelji djece koja idu u vrtić Tijana kako bi ispričali svoje viđenje drame koja se odigrala u jaslicama kada je beba izgrižena. Njih 24 stavilo je potpise  i zvanično se obratilo Upravi grada Banjaluka sa žalbom na suspenziju vaspitačice koja je radila tog dana kada se dogodio nemili incident. Njihovo pismo BLMojGrad portalu i Upravi grada Banjaluka prenosimo u cjelini:


Dragi roditelji, da li smatrate da je u redu da jedna teta sa toklikom iskustvom, sa tolikim srcem, znanjem, emocijom…teta koji je odličan pedagog, dokazano uspešan roditelj, baka, bude na ovakav način kažnjena?!

Teta koja je vrlo često tim našim sitnim mrvicama bila jedina utjeha, jedina razonoda, jedini spas kad ih ujutro onako još usnule predamo njoj u ruke koja sa tolikim toplinom i prijatnom riječju umiri i nas roditelje, redovno posavetuje i ohrabri, teta koja češće pohvali naše dijete za stvari za koje vjerujem da većina roditelja i ne zna da im djeca znaju od nas samih, koja isto tako da kritiku i opasku ako nešto nije u redu i pri tom obavezno iznese činjenice ali vrlo ljubazno i prijatno da se nekad zapitam da li je to upšte bila kritika ili samo prijatan razgovor. Teta koja je djecu naučila toliko pjesmica…naučila mnoge stvari koje ja nisam sigurno. Toliko puta nahranila , presvukla, igrala se sa njima, uspavala ih…sve ono što i roditelj čini. Teta koja je inicijator lijepog vaspitanja djece, primjer koji svi treba da slijedimo. Teta koju nikad nisam zatekla nervoznu, neurednu, a isto tako i moje dijete je bilo i sito i presvučeno, i obrisanog i nosa i guze.

 Da li je u redu da se ovako postupa? Da snosi takve posljedice? Mislim da nije

Niko ne spori da je došlo do nemilog dogadjaja ali da je teta isključivi krivac nije. I upitno je da li je uopšte kriva?!

Biti sam sa 20 djece u grupi uzrasta od 1 do 3 godine je nadjudski napor a tog jutra ih je bilo više od 10 a manje od 20. Tog jutra su bile i nove bebe koje se vuku teti uz nogu, penju u krilo, vuku za ruku, a i starija djeca koja traže tutu, doručak , vode…i šta sve ne. Tih dana se većina djece vratila sa godišnjih odmora razuzdana i izrevoltirana što je kraj godišnjem. Kako neko misli da jedna glava, par ruku i nogu mogu sve u isto vrijeme. O tetinim fiziološkim ili bilo kojim drugim potrebama u toku radnog vremena neću ni da govorim! To im nije dozvoljeno!

 I ja vjerujem da se zaista sve odigralo u trenutku ili vise puta tog dana! Ali mislim zaista da je teta nemoćna da spriječi i da predvidi šta ce se dešavati.

 Teta je suspendovana sa posla na 3 mjeseca. Pokrenut disciplinski postupak i protiv direktorke.

 Da li i nas inspekcija treba da udalji od djece kad kraj nas padnu sa bicikla, udare glavom, oprže se, rasjeku, prignječe prste…i šta sve nisu u stanju napraviti za par sekundi!

 Očito treba jer zanemarujemo svoje dijete.

Čekamo ishod dešavanja i neku nepoznatu “drugu” tetu da joj damo svoje dijete na čuvanje.

 Ja lično imam bezuslovno povjerenje u tetu koja je svoj život ugradila u vaspitanje tuđe djece pa i moje.

Ako vas ima jos koji djelite moje mišljenje djelimično ili potpuno molim Vas da teti pružimo podršku koja joj je sad neophodna i vratimo vjeru da sve ono što je radila godinama zaista vrijedilo.

Pročtajte tekst, razmislite, …I potpišite se kao znak podrške teti I svim ostalim tetama koje savjesno rade svoj posao.

Hvala

Roditelji čija djeca idu u vrtić Tijana obratili su se pismom i Upravi grada Banjaluka u kojem podržavaju kažnjenu vaspitačicu. Pismo možete pročitati ovdje: pismo gradu BL

(blmojgrad.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!